Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Λαγονήσι, που νωρίτερα απείλησε κατοικημένη περιοχή και οδήγησε στην εκκένωση σπιτιών.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργή εστία και η εικόνα της φωτιάς δεν εμπνέει ανησυχία. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια που κινδυνεύουν, ενώ λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, καθώς επίσης και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά.

Λίγο μετά τις 2.30, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.







Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε οικόπεδα με ακαθάριστα ξερά χόρτα, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι οκτώ μποφόρ.





Άμεση η κινητοποίηση της Περιφέρειας
Αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Αυγερινός Θανάσης και αντιπεριφερειάρχγς Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς στη Σαρωνίδα. Οι «εντολές» του Γιώργου Πατούλη για αμεση ενεργοποιηση σε κάθε ανάγκη που προκύπτει φαίνεται ότι γίνονται πράξη.
fwtia_