Με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης της αξιόποινης πράξης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τις επόμενες ημέρες, 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis και της θυγατρικής της στην Ελλάδα,θα περάσουν το «κατώφλι» της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η κλήση των «υπόπτων» έρχεται ως αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργούν η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ,μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίε ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κλήση των 15 στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι προέρχονται τόσο από τη μητρική εταιρεία , που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διακίνηση του μαύρου χρήματος, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή της οι εισαγγελείς, φέρεται ότι γινόταν με τη μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Οι «ύποπτοι» αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες , είτε αυτοπροσώπως , είτε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους , στην Εισαγγελία Διαφθοράς , προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Επόμενος κύκλος κλήσης υπόπτων που αναμένεται να ανοίξει είναι αυτός που αφορά σε δωροδοκία γιατρών.