Την ώρα που στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας ηχούσε το πρώτο κουδούνι, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολική μονάδα στην Πετρούπολη γινόταν κατάληψη.

Πρόκειται για μονάδα στην οποία θα συστεγαστούν το 1ο και το 2ο γενικό λύκειο της περιοχής. Ομως, μαθητές και γονείς προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη του κτιρίου, αντιδρώντας στην απόφαση για συστέγαση και της λειτουργίας σε βάρδιες πρωί- απόγευμα, που αυτή θα φέρει. Ετσι, δεν έγινε και αγιασμός στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν κλιμάκιο των ΚΤΥΠ ανέδειξε το πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου που στεγάζει το 2ο γενικό λύκειο, μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, αλλά και εξαιτίας της παλαιότητας του κτιρίου. Ετσι, αυτό κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισαν την προσωρινή συστέγαση του συγκεκριμένου σχολείου, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοβάρδιες στο σχολείο, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ θα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου ΓΕΛ. Οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων συμφωνούν με αυτή τη λύση και ήδη το πρωί της Τετάρτης η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- έχει υποσχεθεί την άμεση μεταφορά των οικίσκων.

Μέχρι να τοποθετηθούν τα κοντέινερ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι μαθητές σε σχολείο που έχει 10 άδειες αίθουσες, στο Περιστέρι, δήλωσε στο ΑΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Αθανάσιος Σκαλιστήρας. Για το θέμα υπάρχει συνεννόηση με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στη σχολική μονάδα, ο κ. Σκαλιστήρας σημείωσε ότι ο δήμος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, για τις οποίες υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση ότι θα διαρκέσουν έως τρεις μήνες.