Συνάντηση με τους επικεφαλής του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) θα έχει αύριο, στις 11 π.μ., ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα δύο μέρη θα συζητήσουν μεταξύ άλλων το σχέδιο του Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) για τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας – ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές των parapolitika.gr, η αυριανή συνάντηση Κικίλια – ΠΦΣ έχει προετοιμασθεί πάρα πολύ καλά και από καιρό και όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

Το σχέδιο του Βασίλη Κικίλια προβλέπει ότι τα ΦΥΚ θα συνεχίσει να τα προμηθεύεται κανονικά ο ΕΟΠΥΥ, στην αισθητά χαμηλότερη χονδρική τιμή η οποία ισχύει, και, στη συνέχεια, ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει τη διανομή τους στα ιδιωτικά φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτόν οι φαρμακοποιοί της χώρας μας απαλλάσσονται από κάθε οικονομική επιβάρυνση, αλλά υπάρχουν φωνές εντός του ΠΦΣ οι οποίες ζητούν να προβλεφθεί ειδική αμοιβή των φαρμακοποιών, προκειμένου αυτοί να ενταχθούν στον νέο τρόπο διανομής και χορήγησης των ΦΥΚ στις δύο μεγάλες κατηγορίες χρονίως πασχόντων – ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη η διάθεση των ΦΥΚ για περίπου 2.000 καρκινοπαθείς της Αθήνας – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές του Λεκανοπεδίου.