Δύο, ακόμα, κατηγορούμενοι μετά τον Δημ. Αγριογιάννη, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την επίθεση ταγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών το 2012 στο Πέραμα. Και οι δύο επέρριψαν ευθύνες στην ανακρίτρια για όσα είχαν υποστηρίξει στις απολογίες τους, αναιρώντας το περιεχόμενο τους και αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος, Μ. Ευγενικός, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από θύματα, υποστήριξε «εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν.

Δεν έχω καμία σχεση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τί έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων» ανέφερε στο δικαστήριο.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Αν. Πανταζής όχι μόνο δεν υπήρξε πυρηνάρχης αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη Τοπική Οργάνωση Περάματος, ενώ παρά τις τοποθετήσεις που θέλουν τον Μ. Ευγενικό να φορά το επίμαχο βράδυ μπλούζα της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος επέμεινε ότι φορούσε ένα λευκό πουκάμισο.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Μαρίας, υποστήριξε πως η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας πιέστηκε να πει ότι δύο άνδρες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Μου είπε ότι θα πάω σε στρατιωτικές φυλακές γιατί ήμουν φαντάρος...» ισχυρίστηκε με την πρόεδρο να σχολιάζει: «χρησιμοποιείτε μια τακτική όλοι. Δεν ξερω τί εχετε σκεφτεί όλοι». Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ως μέλος του τάγματος εφόδου έφτασε στο σημείο να εξηγεί: «Ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τί υπέγραφα. Δεν πρέπει να βαζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν εχει σώας τα φρένα ένα παιδί 20 χρονων».

Ο Θ. Μαρίας που υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση σε βάρος των 4 Αιγύπτιων αλιεργατών και δεν γνωρίζει τίποτα, δήλωσε ότι ήταν θέμα τύχης η εμπλοκή του στην υπόθεση. «Στην περίπτωσή μας ισχύει το ‘όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί’. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκει που δεν επρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα» κατέθεσε.

Η δίκη διέκοψε για αύριο.