Άρχισαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι απολογίες για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα το 2012.

Πρώτος απολογήθηκε ο Δημ. Αγριογιάννης. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν.Πανταζής, «πυρηνάρχης Περάματος», φορούσε ένα πουκάμισο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι των αλιεργατών και ότι το επίμαχο βράδυ συνάντησε τυχαία έξω από ένα μαγαζί τον Κ.Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του.

Όπως περιέγραψε, εκείνο το βράδυ συνομίλησε με τον Κ.Παπαδόπουλο, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια, και ενημερώθηκε πως το όχημα του Πανταζή δεν είχε βενζίνη και θα έπρεπε να πάνε να αγοράσουν ένα μπιτόνι.

«Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτόνι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζητησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πίσω για να πάμε στο Τμήμα, και βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τι έγινε και μου είπε, θα σου πω μετά. Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο, εγώ νόμιζα ήταν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση» τόνισε.

Στην ερώτηση γιατί αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του ενεπλάκησαν στην υπόθεση, επισήμανε: «Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ, αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτούς που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.»

Η απολογία του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη.

«Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...» του είπε και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι είπατε...».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Μ. Ευγενικού.