Οι Έλληνες είναι γνωστό ότι φημίζονται για την εφευρετικότητα τους.

Ένας άνδρας στη Ζαχάρω Ηλείας είχε μία πολλή «εφευρετική» ιδέα για να γλιτώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο άνδρας έκλεβε ρεύμα από γραμμή που ηλεκτροδοτούσε φανάρια. Ωστόσο, η παράνομη δράση του αποκαλύφτηκε, αφού προκλήθηκε γενικό βραχυκύκλωμα, ενώ την ίδια στιγμή τα φανάρια της περιοχής είχαν βγει εκτός λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο φωτεινός σηματοδότης στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ζαχάρως είχε βγει εκτός λειτουργίας προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, ενώ η αστυνομία είχε κάνει σχετικά έγγραφα για την επισκευή του.
Σύμφωνα με το seleo.gr, όταν έφτασαν τα ειδικά συνεργεία για να επισκευάσουν το φανάρι, ανακάλυψαν έκπληκτοι πως κάποιος είχε κάνει ρευματοκλοπή στη γραμμή που παρείχε ρεύμα για την λειτουργία των φαναριών.

Μετά από εκτίμηση της ΔΕΗ, η οποία προχώρησε σε διακοπή της ρευματοδότησης και έκανε έλεγχο στις παροχές ρεύματος, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι πρόκειται για βραχυκύκλωμα μετά από ρευματοκλοπή.

Ο δράστης εντοπίστηκε και αναμένεται να γίνουν τα προβλεπόμενα για τον παραβάτη αλλά και για την αποκατάσταση της βλάβης.