Ολοκλήρωθηκε η κατάθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς σχετικά με τις καταγγελίες για το διαγωνισμό του ΥΠΕΞ για τις βίζες.

Ο πρώην υπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης ανέφερε σε δήλωση του «ξεκίνησε η προκαταρκτική για τον διαγωνισμό του ΥΠΕΞ για τις βίζες.

Χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη εισαγγελία, γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς.

Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά.Η κατάθεση μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ο Π. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση εάν ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο ανέφερε «να κάνει πρώτα η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Τα βιβλία γράφονται μετά με ιστορικες αλήθειες και όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Όσο για το εάν η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ο κ. Καμμένος τόνισε «οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε ας πάει στη Βουλή».