«Είναι πολυθέαμα, είναι πολυγεγονός και πρέπει να σας πω είναι από τα λίγα τέτοιου είδους γεγονότα παγκοσμίως. Δηλαδή η έκθεση είναι ένα πολυγεγονός, είναι ένα μείγμα μιας Β2Β έκθεσης. Είναι το σημαντικότερο debate ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, την αξιωματική αντιπολίτευση και στα υπόλοιπα κόμματα σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τζήκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Επιπροσθέτως τόνισε αναφορικά με τη διοργάνωση: «Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ να αφορά κυρίως τον ιδιωτικό τομέα, έχει γύρω στις 600 επιχειρήσεις. Ο δημόσιος τομέας συμμετέχει αλλά το ποσοστό συμμετοχής του είναι γύρω στο 10%, είναι πολύ μικρό. Αξίζει να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ποσοστό ο δημόσιος τομέας γιατι θα πρέπει να κάνει μια διάχυση των δραστηριοτήτων του σε 300 περίπου χιλιάδες επισκέπτες. Δεν είναι μόνο η διαφήμιση, υπάρχει και η διαδραστική επικοινωνία.»

Σχετικά με την Ινδία, την τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, είπε: «Φέτος έχουμε την Ινδία τιμώμενη χώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ εμάς γιατι τα τελευταία χρόνια έχουμε καθιερώσει, έχουμε ενεργοποιήσει πάλι τον θεσμό της τιμώμενης χώρας, είχαμε τη Ρωσία, μετά την κινά, πέρσι την Αμερική και φέτος έχουμε την Ινδία. Είναι πολύ σημαντικό, είναι μια μεγάλη αγορά και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις γιατι πραγματικά με την Ινδία δεν έχουμε κάνει αυτα τα χρόνια αυτα που πρέπει επιχειρηματικά, επομένως θα είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία να ‘ρθουν ελληνικές επιχείρησες σε επαφή με ινδικές επιχειρήσεις. Επιπλέον υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα έχουμε παρά πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, έρχονται σχεδόν όλα τα επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα.»

Ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στις συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού στη φετινή Έκθεση: «Έχουμε συμμέτοχες από 18 χώρες. Έχουμε ξένες επιχειρήσεις, έχουμε πάνω από 80 ινδικές επιχειρήσεις. Έχουμε συμμέτοχες από χώρες των Βαλκάνιων αλλά όταν λέμε για ξένες επιχειρήσεις πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι ξένων συμφερόντων άρα δεν είναι όπως ήταν παλιά. Πέρσι είχαμε 283 χιλιάδες επισκέπτες, δεν υπάρχουν πια τέτοιες εκθέσεις πια ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη.»