Αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη κατάσταση, η κινητοποίηση ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή και τώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι υπήρξαν δύο μέτωπα στις 2 τα ξημερώματα με λίγα λεπτά διαφορά, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε εννέα μέρες.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είχε χαρακτηρίσει περίεργο το γεγονός ότι «μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον επτά μικροεστίες σε βραδινές ώρες».

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η φωτιά ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα η οποία εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα. Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό» τόνισε.