Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη με αναφορά στην Ελλάδα κάνει η εφημερίδα Financial Times, αποκαλύπτοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 6.000 τόνοι λιπασμάτων από τη Συρία μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δύο φορτηγά πλοία στην περιοχή της Νέας Καρβάλης της Καβάλας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το φορτίο μεταφέρθηκε σε εργοστάσια φωσφορικών λιπασμάτων της περιοχής τα οποία φέρονται να ελέγχονται από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η FT επικαλείται έγγραφα από το τελωνείο του Λιβάνου και της Συρίας σύμφωνα με τα οποία 6.000 τόνοι λιπάσματος μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δυο φορτηγά πλοία στην Καβάλα.

Το πρώτο πλοίο, πάντα σύμφωνα με τους «FT» ονομάζεται “Raouf H” και φέρει σημαία των Νήσων Κομόρος, ενώ το δεύτερο φορτηγό ονομάζεται Tenacity, φέροντας και αυτό την ίδια σημαία.

Επίσης τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «η περιοχή έχει αρκετά εργοστάσια λιπάσματος». Η εφημερίδα αναφέρει στην συνέχεια ότι οι ιδιοκτήτες των πλοίων δεν απάντησαν σε σχετικό ερώτημα για την εν λόγω αποστολή, όπως και οι ελληνικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσει όμως τον χρόνο των αιτημάτων.