Αν η αυστηρή τήρηση του γράμματος του νόμου δεν απέβαινε τραγική για τον ιδιοκτήτη ενός καφενείου σε ένα ορεινό χωριό ολίγων κατοίκων της Θεσπρωτίας, το όλο συμβάν θα μπορούσε να χαρκατηριστεί και τραγελαφικό.

«Λουκέτο» στο μοναδικό καφενείο της Ραβενής της Θεσπρωτίας έβαλε ο ΕΦΚΑ, ελεγκτές του οποίου επέβαλαν βαρύ πρόστιμο ύψους 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία επειδή, σύμφωνα με το ethnos.gr, βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να… καθαρίζουν πατάτες.

«Το Μισοχώρι της Ραβενής», το καφενείο που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό των περίπου 100 κατοίκων όλο τον χρόνο, θα κλείσει μόλις κοινοποιηθεί το πρόστιμο, αφού, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όλο τον χρόνο κρατάει μόνος του το μαγαζί και τη συγκεκριμένη ημέρα που ήρθε ο αδερφός του να τον βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος.

«Εγώ αυτά τα χρήματα τα βγάζω σε τέσσερα χρόνια. Μου φαίνεται εξωφρενικό το ποσό και νιώθω τεράστια αδικία. Καλούμαι να πληρώσω το ίδιο ποσό με έναν ιδιοκτήτη χώρου εστίασης στην Αθήνα ή στην Μύκονο που βγάζουν αυτά τα χρήματα σε μία μέρα» δήλωσε.

Ο Βαγγέλης Τζώρτζης σπούδασε ψυκτικός στα Γιάννενα, αλλά επέστρεψε πριν από 5 χρόνια στην Ραβενή και ανέλαβε το καφενείο-ψησταριά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.