Πλήθος κόσμου έχει καταφθάσει στο Ναύπλιο για να προσκυνήσει τη «Θαυματουργή Οπή» της Εκκλησιάς των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας
Το εκκλησάκι βρίσκεται στον λόφο του μικρού χωριού Άγιος Αδριανός (Κατσίγκρι), σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης του Ναυπλίου.

Στο τέμπλο του δίπλα από την Ωραία Πύλη, υπάρχει μια οπή (τρύπα) κάτω από την εικόνα της Παναγίας που θεωρείται από τους πιστούς πως συναριθμείται μεταξύ των πολλών θαυμάτων της Ορθοδοξίας.

thaumatourgi_opi

Η παράδοση λέει πως η οπή παρέχει τη δυνατότητα να διαπερνά μέσα από αυτήν ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, αν και στην όψη φαντάζει αδύνατο να χωρέσει από εκεί και ένα παιδί.

Όσοι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν, τα έχουν καταφέρει, ανεξάρτητα από το βάρος τους. Λέγεται ότι είναι πολύ καλό να περάσει ο επισκέπτης από την οπή και ότι είναι ευλογία. Η παράδοση θέλει να περνάει ο πιστός τρεις φορές.

thaum-opi

Μάλιστα, αποτελεί σύμβολο πίστης κυρίως για τις γυναίκες και δίνει ελπίδα σε όσες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.

Οι Άγιοι Αδριανός και Ναταλία θεωρούνται θαυματουργοί και η προσέλευση των πιστών είναι μεγάλη, αφού ξεπερνά τα όρια της περιοχής και εκτείνεται σε προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα.

opi_8