Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Συνολικά επιχείρησαν: 725 πυροσβέστες, 258 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εκ περιτροπής τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, 6 μηχανήματα έργου και 38 υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Ο χάρτης επικινδυνότητας για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:

xartis-fwties


• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.