Τις προσωπικές του ευχαριστίες εξέφρασε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μέσω προσωπικής του επιστολής, προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την παρέμβαση τους έτσι ώστε να σωθεί ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσόλυμων κυρίου Ειρηναίου.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τόσο τον Υπουργό Εξωτερικών όσο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την αμεσότητα με την οποία επενέβησαν, και έτσι πιθανώς να σωθεί η ζωή του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρίου Ειρηναίου.

Ως γνωστόν, προ εβδομάδως ο πρώην Πατριάρχης με εξουσιοδότησε να παρέμβω στους αρμόδιους της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε να δωθεί εντολή στο προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και να του παραδοθεί το ελληνικό διαβατήριό του, το οποίο με διάφορες κωμικές δικαιολογίες δεν του παρεδίδετο, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σήμερα πληροφορήθηκα ότι του παραδόθηκε το ελληνικό διαβατήριό του και ότι ο ταλαιπωρημένος στην κυριολεξία, πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κύριος Ειρηναίος, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Αθήνα, 24/8/2019
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Κούγιας
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω