Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για επεισόδιο που σημειώθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου (17-8-2019) μεταξύ γιατρού και αστυνομικών, διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το πρωί του Σαββάτου κατεγράφη ένα συμβάν στην Ψυχιατρική του Θριασίου Νοσοκομείου σε βάρος μάλιστα της εφημερεύουσας ιατρού Αφροδίτης Ρέντζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Η κ. Ρέτζιου ζήτησε από από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα στο ψυχιατρικό τμήμα εντός του νοσοκομείου «Θριάσιο» καθώς, όπως υποστηρίζει η ίδια, εκείνη τη στιγμή στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη 30 ασθενείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, με τον φόβο του προσφάτου περιστατικού που συνέβη πριν από μερικούς μήνες με τον ασθενή που άρπαξε το όπλο αστυνομικού και αυτοκτόνησε, η γιατρός ζήτησε από τους φρουρούς να μην οπλοφορούν εντός του νοσοκομείου και επικαλέστηκε την ιατρική δεοντολογία.

Ο ένας φρουρός αρνήθηκε και κάλεσε ενισχύσεις. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, κατέφτασαν στο νοσοκομείο ακόμη 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ζήτησαν από τη γιατρό να τους ακολουθήσει, ώστε να περάσει αυτόφωρο.

Τελικά, παρενέβη ο διοικητής του νοσοκομείου και η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Το πρωί της Κυριακής η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Το απόγευμα έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ ότι «σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Σάββατο 17 Αυγούστου 2019), στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, μεταξύ ιατρού ψυχιάτρου και αστυνομικών, ανακοινώνεται ότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού».

Πηγή: in.gr