«Πρώτη προτεραιότητά μου ως Δήμαρχος Αθηναίων θα είναι η καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη, δηλαδή η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια της πόλης και το περιβάλλον» δηλώνει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Θα ορκιστεί στις 25 Αυγούστου στην Ακαδημία Πλάτωνος και θα είναι η πρώτη ορκωμοσία δημάρχου της Αθήνας εκτός δημαρχιακού μεγάρου.

Αλλά γιατί επέλεξε την Ακαδημία Πλάτωνος για την ορκωμοσία του; Επειδή εκεί λειτούργησε, λέει, το πρώτο πανεπιστήμιο της αρχαιότητας και επιπλέον θέλει να δώσει έμφαση σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πρωτεύουσας.

Στο Ζάππειο η ορκωμοσία Πατούλη

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, θα ορκιστεί στις 29 Αυγούστου στο Ζάππειο, σε ειδική τελετή, στην οποία θα προσκληθούν και πολιτικοί καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Αναλαμβάνει καθήκοντα, σύμφωνα με το νόμο, την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα που θα γίνει και η παράδοση- παραλαβή από τη Ρένα Δούρου.

Πρώτη προτεραιότητά του, όπως λέει, θα είναι η διαχείριση στερεών αποβλήτων που έφθασαν σε οριακό σημείο και η πολιτική προστασία.

Πηγή: in.gr