Τρεις νέες πυρκαγιές ξέσπασαν στο Βροντερό στις Πρέσπες, στην Ηλεία και στην περιοχή Αργυρούπολη του Κιλκίς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βροντερό Πρεσπών, κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 άτομα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Κυριακής Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η φωτιά έχει εξαπλωθεί και σε χαράδρες και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο, επιχειρούν 40 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα των έξι ατόμων έκαστο. Η φωτιά καίει πουρνάρια και ξηρά χόρτα. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα για δεύτερη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, ενώ νωρίτερα νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασε σε Πρέσπες, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Βάρδας, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν. Αμεσα στο σημείο βρέθηκαν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Λίγο αργότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και κινδύνευσαν σπίτια, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική.



Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Ελαφόνησο

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, που αναζωπυρώθηκε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π &1 Ε/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδράμουν 1 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)