Συνεχίζουν να σοκάρουν τα στοιχεία για το θάνατο του 19χρονου από το Μαρούσι ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Χίο όταν η μπασκέτα στην οποία έπαιζε αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Μετά το τραγικό περιστατικό οι αρμόδιοι αρχές έκαναν αυτοψία και προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σε ότι αφορά στην περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σύλληψη μηχανικού
Εν τω μεταξύ, με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου 2019, εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο κατασκευής των μπασκετών στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου, όπου το βράδυ της Κυριακής βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος από το Μαρούσι Αττικής.

Ο μηχανικός αυτός, ο οποίος το 2002 υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Είχε προηγηθεί κατάθεσή του στην αστυνομία και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο στην συνέχεια – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πιθανολογώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Έρευνα
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου κάνει από το πρωί της Δευτέρας ελέγχους σε όλα τα τεχνικά αρχεία του δήμου καλώντας ταυτόχρονα για καταθέσεις οποιονδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αρχικά, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς προσήχθη στην εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της, ενώ διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, την οποία η ίδια επιβλέπει, αναζητώντας έγγραφα και οποιονδήποτε είχε σχέση με το θέμα.

Κατασχέθηκαν τεχνικά έγγραφα και αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, η έρευνα επικεντρώθηκε στα τεχνικά αρχεία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως, η οποία καλεί για καταθέσεις όλους του εμπλεκόμενους.