Το ενημερωτικό δελτιο με την επιτυχία της Ελληνικής αστυνομίας κατά των λαθρεμπόρων τσιγάρων άφησε άφωνους τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ιντερπόλ αφού πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου.

Πριν λίγες ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών κατέσχεσε σχεδόν 130 τόνους λαθραίου καπνού που θα γίνονταν τσιγάρα γνωστών εταιρειών και θα εξάγονταν σε χώρες της Ε.Ε, ενώ μόνο από την καταμέτρηση του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 5.500.000 ευρώ. Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν το μεγαλο αφεντικό , τον άνθρωπο που είχε τα κεφάλαια για να στήσει το παράνομο εργοστάσιο και να εξάγει τα λαθραία τσιγάρα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ κοντα σε σύλληψη που θα προκαλέσει πάταγο .

Αξίζει να τονισθεί ότι για την ενοικίαση των τριών αποθηκών, η οργάνωση είχε διαθέσει περισσότερα από 150.000 ευρώ, ενώ είχαν αγοράσει ένα σύγχρονο μηχάνημα που έφτιαχνε 2.500 τσιγάρα το λεπτό. Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε στις περιοχές της Ελευσίνας και Καλλιθέας Αττικής, του Κάστρου Βοιωτίας και της Αταλάντης Φθιώτιδας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.)
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα Έλληνες μέλη της οργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών σε τρεις αποθήκες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού, καθώς επίσης και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων».

Τουλάχιστον τρία μέλη των συλληφθέντων ,σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες ,φέρονται να έχουν σχέση με τη Ρωσογεωργιανη εγκληματική οργάνωση V VOR ZAKONE ενώ δυο τουλάχιστον απο αυτα φέρονται να έχουν σχέση με στενούς συνεργάτες σημαντικού επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας που έχει επενδύσει και στο ποδοσφαιρο.

Οι πληροφορίες θέλουν διωκτικές αρχές μεγάλης χωρας ,συμμαχικης της Ελλαδος ,να φέρονται πρόθυμες να συνδραμουν με στοιχεία τις Ελληνικές αρχές και όχι μόνο , αφού είχαν υπό έρευνα συγκεκριμένα πρόσωπα της εγκληματικής ομάδας για λαθρεμπορία ναρκωτικών , για ξέπλυμα χρήματος και για τραφικινγκ.