Πολύ κρίσιμη αναμένεται να είναι η αυριανή Δευτέρα 5 Αυγούστου για την πορεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των παροχών του προς τους ασφαλισμένους του.

Συγκεκριμένα, διαδοχικές θα είναι οι συσκέψεις με τη διοίκηση και τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, τις οποίες θα έχει από τις 10 π.μ. της Δευτέρας 5 Αυγούστου ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Πρεζεράκο, στην έδρα του Οργανισμού, στο Μαρούσι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιθυμεί να διαμορφώσει ιδία αντίληψη για την οικονομική και οργανωτική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ, όπως την βιώνουν η διοίκηση και τα ίδια τα στελέχη του Οργανισμού, ενώ στο «στόχαστρο» του ενδιαφέροντος του Βασίλη Κικίλια και του Παναγιώτη Πρεζεράκου θα τεθούν επίσης, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες για ανακατανομή των κονδυλίων στους επιμέρους κωδικούς του προϋπολογισμού του Οργανισμού για το 2019, προκειμένου να εκτιμήσουν τα οικονομικά περιθώρια για μία σχετικώς διαφοροποιημένη άσκηση πολιτικής από τον ΕΟΠΥΥ, για το υπόλοιπο του 2019, σε σχέση με εκείνη την οποία ασκούσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ενταχθεί και η πραγματική δυνατότητα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ευρύτερες ή πιο περιορισμένες τροποποιήσεις στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος έχει εκδηλώσει σαφώς και ρητώς στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη διάθεσή του να παραμείνει στο «τιμόνι» του πολύπαθου, αλλά κρίσιμου Οργανισμού, με τους περισσότερους από 10 εκατ. ασφαλισμένους.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των parapolitika.gr, οι Βασίλης Κικίλιας και Παναγιώτης Πρεζεράκος δεν θα προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της σειράς των συσκέψεων, τις οποίες θα έχουν οι δύο άνδρες στην έδρα του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν θα μετέχει στις αυριανές συσκέψεις στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται, την ίδια στιγμή, στη Βουλή, προκειμένου, εάν χρειασθεί, να παράσχει εξηγήσεις και να υποστηρίξει τα άρθρα εκείνα του διϋπουργικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


.