Για την αποφυλάκιση του Κορκονέα, αλλά και τις διαφορές μεταξύ του παλαιού Ποινικού Κώδικα και του νέου μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. 

«Ο Κορκονέας αποφυλακίζεται γιατί το δικαιούται. Ο Κορκονέας είναι 11 χρόνια στη φυλακή, γνωρίζετε ότι είχα χειριστεί την υπόθεσή του μέχρι και την αρχή του δευτέρου βαθμού και αποχώρησα επειδή αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη. Ήταν θέμα ηθικής τάξεως για μένα. Ο Κορκονέας παραπέμφθηκε να δικαστεί γιατί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σχεδίασε και ήρεμη ψυχική κατάσταση εκτέλεσε το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Στο πρώτο δικαστήριο το οποίο διήρκησε πέραν του έτους η Δικαιοσύνη διχάστηκε, οι τακτικοί δικαστές είχαν διαφορετική άποψη, οι ένορκοι είχαν διαφορετική άποψη. ...Ο ισχυρισμός του Κορκονέα δεν έγινε δεκτός στο πρώτο δικαστήριο, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τους ενόρκους όμως που δεν γνωρίζουν νομικά, ότι πράγματι ο Κορκονέας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το σχεδίασε το έγκλημα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το εκτέλεσε. Οι τακτικοί δικαστές όμως του πρώτου βαθμού είπαν ότι ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε για να σκοτώσει, πυροβόλησε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος αλλά πέρασε από το μυαλό του ότι μπορεί η σφαίρα να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο, δεν σημάδεψε το άτυχο παιδί πυροβόλησε όμως και σκέφτηκε ότι 'πυροβολώ και δεν πειράζει και αν σκοτώσω άνθρωπο'. Η διαφορά του νομικού συσχετισμού στον πρώτο βαθμό ήταν ότι οι δικαστές είχαν αυτή τη σκέψη και έτσι είπαν να καταδικαστεί, οι ένορκοι όμως είπαν ότι 'όχι, ήρεμα το σκότωσε το παιδί'. Έτσι λοιπόν τον καταδίκασαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στο δεύτερο βαθμό το σύνολο του δικαστηρίου αποφάσισε ότι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκοτώθηκε το παιδί αυτό. Δηλαδή ότι αυτό που σκέφτηκαν οι δικαστές του πρώτου βαθμού δεν ίσχυε αλλά και οι Εφέτες και οι ένορκοι είπαν ότι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε το παιδί.»

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει διαφορά στη ποινή Κορκονέα με το νέο ποινικό κώδικα από τον παλιό, ο κ. Κούγιας απάντησε ότι είναι το ίδιο ακριβώς και εξήγησε: «Όταν έχεις έναν άνθρωπο που είναι στη φυλακή 11 χρόνια και έχει και 6 χρόνια ημερομίσθια δηλαδή 17 χρόνια φυλάκιση... Ακούστε τι συμβαίνει με τον παλιό κώδικα. Ακόμη και ισόβια να έμπαιναν, ο Κορκονέας δικαιούται μόλις συμπλήρωνε με το σύνολο της ποινής του 20 χρόνια να ζητήσει αναστολή εκτελέσεως της ποινής του κατι που μπορεί να κάνει με λίγο καιρό ο άνθρωπος που αφαίρεσε τόσες ανθρώπινες ζωές, ο Κουφοντίνας. Έχει τόσες ισόβιες καθείρξεις δικαιούται και με τον παλιό κώδικα και με το νέο αναστολή εκτελέσεως ποινής. Καθημερινά αποφυλακίζονται σκληροί κακοποιοί για αδικήματα με ισόβιες καθείρξεις, ανθρωποκτονίες, ναρκωτικά, ποινές ακόμη και που αφορούν το Δημόσιο, εφοριακοί, τελωνιακοί που έχουν παραβεί το νόμο αυτοί δικαιούνται ακόμη και χωρίς ελαφρυντικό με ισόβια κάθειρξη να ζητήσουν αναστολή κλασικό παράδειγμα Κοεμτζής... Μόνο με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του έντιμου πρότερου βίου, με τον παλιό κώδικα, το οποίο ελαφρυντικό δικαιούται οποιοσδήποτε άνθρωπος μόνο και μόνο αν έχει λευκό ποινικό μητρώο, αν έχει επάγγελμα, αν έχει οικογένεια, αν έχει παιδιά. Ο Κορκονέας όταν έκανε το έγκλημα είχε 3 παιδάκια, ήταν ο μοναδικός προστάτης της οικογένειάς του είχε μια ανάπηρη αδελφή, τυφλή, την οποία προστάτευε, ένα πατέρα επίσης μισότυφλο τους οποίους στήριζε για αυτό και στον πρώτο βαθμό οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν πει να του αναγνωριστεί από τότε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και να έχει μια ποινή μέχρι 20 χρόνια, οι ένορκοι απέρριψαν το ελαφρυντικό τότε. Με τον παλιό ποινικό κώδικα με την αναγνώριση μόνο του ελαφρυντικού το ανώτερο της ποινής ήταν 20 χρόνια όμως ανεξαρτήτως του νόμου Παρασκευόπουλου, με τους παλιότερους νόμους, ο κάθε κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί σε πρόσκαιρη κάθειρξη δηλαδή μέχρι από 5 μέχρι 20 χρόνια δικαιούνται εκτίοντας τα 3/5 της ποινής του να αποφυλακιστεί αμέσως. Δηλαδή και με τον παλιό ποινικό κώδικα, για αυτό είναι λάθος που λεει η ΝΔ, μόνο με την αναγνώριση του ελαφρυντικού το οποίο δικαιούται να πάρει, με τον παλιό κώδικα, με το νέο κώδικα δεν χρειαζόταν να έχεις περισσότερα πράγματα παρά μόνο λευκό ποινικό μητρώο. Ο νέος κώδικας αντί του 'εντίμου' έβαλε το 'σύννομο' δηλαδή να μην έχεις καταδικαστεί...»

Τέλος, σε άλλη ερώτηση αν οι ευνοϊκότερες διατάξεις του ποινικού κώδικα μπορούν να αλλάξουν, σημείωσε:

«Για όλους όσοι αντιμετώπιζαν ποινικές διώξεις, όχι καταδίκες, για όλους όσους υπάρχουν δίκες σε εξέλιξη, Energa πχ, για όλους όσους υπάρχουν άλλες δίκες σε εξέλιξη υποθέσεις ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών πχ Χρυσή Αυγή, μόνο και μόνο γιατί ψηφίστηκε ο νόμος και ο νόμος αυτός βρήκε τους ανθρώπους αυτούς είτε να είναι κατηγορούμενοι, απλώς με μια ποινική δίωξη, ή ακόμη και να βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεσή τους, ακόμα και αν η δίκη τους τελειώσει σε πέντε χρόνια θα ισχύσει ο ευνοϊκότερος νόμος. Δηλαδή για αυτούς που έχει ασκηθεί δίωξη μόνο, να έχει αρχίσει μια ποινική δίκη δηλαδή μόνο. Άρα δηλαδή και να αλλάξουν οι ρυθμίσεις του νέου ποινικού κώδικα για αυτές τις υποθέσεις δεν μπορεί να συμβεί τίποτα. Για τη Novartis πχ αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κάποιον αρκεί να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αν δεν έχει ασκηθεί και η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και αλλάξει ο κώδικας τότε σε αυτό το χρονικό διάστημα που αυτοί θα καταστούν κατηγορούμενοι πια θα ισχύουν οι νέες διατάξεις.»