Την πρώτη του συνάντηση με διαδηλωτές εργαζόμενους του ΕΣΥ ενδέχεται να έχει αύριο το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για τις καθαρίστριες και τους επικουρικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι κατεβαίνουν στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αύριο, στις 8 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος πραγματοποιούν επίσης αύριο εικοσιτετράωρη απεργία, με την κάλυψη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, αφού ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή τους ούτε ο διοικητής του νοσοκομείου προχωρά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, στην ανάληψη της ευθύνης για την εξόφλησή τους.

Έτσι, το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Άρτας ζητεί επίσης την αποπομπή του διοικητή του ιδρύματος, αίτημα το οποίο θα θέσουν και αύριο στον Βασίλη ΚΙκίλια, στην περίπτωση κατά την οποία πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο μερών στο υπουργείο Υγείας.