Ακόμα ένας κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής απέδωσε σε "λάθος χειρισμούς" και "αφέλεια" την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον Θανάση Τζόρβα ο οποίος όπως είπε βρέθηκε να ακολουθεί το μοιραίο βράδυ το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το οποίο συνοδευόταν από μηχανάκια με αναβάτες που φορούσαν μαύρα.

Ο κατηγροούμενος περιέγραψε στην απολογία του πως ηταν αποδέκτης του μηνύματος που καλούσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην τοπική της Νίκαιας. Ο ίδιος τόνισε πως πίστεψε πως αφορούσε το μοίρισμα φυλλαδίων ή το ξεφόρτωμα κάποιου φορτηγού με τρόφιμα. Εκείνος και ο ξαδελφός του, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση βρέθηκαν, όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, να ακολουθούν το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά ενώ μαζί του ήταν και κάποιες μηχανές. Νωρίτερα, υποστήριξε ότι πήγαν στα γραφεία της τοπικής, χτύπησαν το κουδούνι, και δεν απάντησε κανένας.

"Τον είχα σε απόσταση δυο φαναριών και προσπαθούσα να τον προλάβω. Είδα τέσσερις - πεντε μηχανές να προπορεύονται του αυτοκινήτου . Φορούσαν κράνη . Θεώρησα οτι κάποιοι από τα γραφεία γιατί φορούσαν μαυρα. Τους ακολούθησα με την προϋπόθεση οτι πάμε για να μοιράσουμε τρικάκια , δεν γνώριζα κάτι άλλο..." ισχυρίστηκε και παραδέχτηκε πως ακομη και αν έχανε τον Ρουπακιά θα ακολουθούσε τα μηχανάκια . Ο 42χρονος συνεχίζοντας την αφήγηση του ισχυρίστηκε πως καποια στιγμή έχασε την οπτική επαφή που είχε με τον

Γιώργο Ρουπακιά. " Δεν το ειδα να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο " ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως όταν διαπίστωσαν πως υπήρχε αστυνομία αποφάσισαν με τον ξάδελφο του να φύγουν. Ωστόσο , λίγα λεπτά αργότερα μετά,από δική του προτροπή , επέστρεψαν καθώς θεώρησαν ότι ίσως χρειαζόταν να " χωρίσουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο" αφού την ώρα που έφευγαν είδαν αστυνομικούς να " τραβάνε κάποιον".

Πρόεδρος : Άνθρωποι που δεν είχατε δει προθυμοποιηθηκατε να τους βοηθήσετε ενώ ήταν εκεί η αστυνομία ; Γιατί γυρίσατε, αυτό είναι το ερώτημα.

Κατηγορούμενος : Απλά σκέφτηκα ανθρωπιστικά.

Πρόεδρος : Αυτό ειναι αόριστο , ποιον πήγατε να χωρίσετε;

Κατηγορούμενος : Δεν κατάφερα καν να φτάσω . Δεν ειδα κανέναν . Φαντάστηκα ότι ήταν γνωστοί από τα γραφεία. Ακολούθησα τον Ρουπακιά αν δεν έβλεπα το αμάξι του δεν θα ήμουν καν εκεί .

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ένταση και οχλαγωγία άλλα "όχι ξύλο" και περίπου 50-60 άτομα , καποιοι φορούσαν μαύρα, στο δεξί πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη .

Οταν , όμως, κλήθηκε να απαντήσει αν αναγνώρισε κάποια από τα πρόσωπα απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας πως στον τόπο του εγκληματος δεν είδε ούτε τον

Ρουπακιά. Ο ίδιος και ο ξάδελφος του , όπως είπε , έφυγαν όταν άκουσαν καποιον να φώναζει από μακριά " σπάστε αστυνομία ".

Πρόεδρος : Ενώ βρεθήκατε στο χώρο δεν είδατε ούτε το αυτοκίνητο , ούτε τον Ρουπακιά , μόνο τον κόσμο στο πεζοδρόμιο.

Κατηγορούμενος : Δεν θυμαμαι ώρες δεν μπορούσα να τρέχω και να κοιτάζω το ρολόι μου...

Πρόεδρος : Αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα.

Κατηγορούμενος : Σίγουρα δολοφονίες δεν γίνονται κάθε μέρα .

Ο κατηγορούμενος, δεχόμενος βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου, τόνισε πως επιστρέοφντας σπίτι του, τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος του είπε πως βρίσκεται στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων επειδή έγινε μία φασαρία και του ζήτησε να
μιλήσει με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να τον ενημερώσει . "Το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα μετά " ανέφερε.

Πρόεδρος : Γιατι πήρατε το Γιώργο ;

Κατηγορούμενος : Γιατί τον ειχα μπροστά μου σε ολόκληρη τη διαδρομή, είχα οικειότητα μαζι του. Έκανα και μια ακομη κλήση στον πυρηνάρχη γιατί μου το ζήτησε ο Γιώργος αλλά δεν προλάβα να του πω κάτι μου το έκλεισε . Προφανώς γινόταν χαμός εκεινη την ώρα με τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Η πρόεδρος επεσήμανε πως καταγράφονται και άλλες επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο να λεει πως παρέμειναν αναπάντητες υπογραμμίζοντας πως για το έγκλημα έμαθε την επόμενη ημέρα.
"Σοκαρίστικα, δεν το πίστευα έχασα τη γη κατω από τα πόδια μου. Φοβήθηκα και δεν μίλησα σε κανέναν. Έκλαιγα ... δεν πίστευα οτι ο Ρουπακιας είχε κάνει τέτοιο πράγμα οι οικογένειες μας είχαν έρθει κοντά τον τελευταίο καιρό." ανέφερε συμπληρώνοντας πως έμαθε λίγες ημέρες αργότερα από φίλη του που εργάζεται στα δικαστήρια πως εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και από την σαστιμάρα του έσπασε το κινητό .

Στο τέλος της συνεδρίασης υποβλήθηκε αίτημα της υπεράσπισης για ηχογράφηση των πρακτικών της δίκης, όπως προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας στα κακουργήματα , και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.