Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ), Βαρβάρα Κασελούρη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, πολύ φορτισμένη. αναμένουμε δικαίωση πρώτα από όλα. Πολλά προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή όπως και πολλές περιοχές αυθαίρετες στην Ελλάδα, δεν κάηκαν για αυτό οι άνθρωποι, εκείνη την ημέρα το Κράτος δεν υπήρξε και για αυτό πρέπει να υπάρξει δικαίωση. Αν κατι τέτοιο περάσει ατιμώρητο και δεν αποδοθεί δικαιοσύνη τότε σημαίνει ότι της κοινωνίας δεν της έγινε μάθημα αυτό το πάθημα.»

Αναφορικά με το οικόπεδο που βρίσκονται τα καμένα δέντρα και κλαδιά, η κ. Κασελούρτη επισήμανε: «20 στρέμματα 20.000 τόνοι καμένα κλαδιά. Μέχρι τον Δεκέμβριο ξέραμε ότι είναι αρμοδιότητα του δημάρχου Ραφήνας, επειδή το οικόπεδο αυτό ανήκει στο δήμο, εδώ και δύο μήνες ο κ. Μπουρνούς λεει ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου. Μάθαμε ότι επισκέφτηκε την περιοχή ο κ. Καραμανλής ο νέος υπουργός Υποδομών και ότι διέταξε την απομάκρυνσή τους. Περιμένουμε. Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, για αυτανάφλεξη έχει κίνδυνο.» 
Η ίδια υπογράμμισε ότι πρέπει να φτιαχτούν συνολικά περίπου 1.500 σπίτια στην περιοχή. «Εξ αυτών τα 470 είναι ανεγέρσεις από το μηδέν, άδειες ανακατασκευής αυτές δεν προχωρούν με διάφορα προβλήματα στην πολεοδομία. Από την πλευρά των κόκκινων σπιτιών υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες σε σχέση με τις μελέτες κατά τα άλλα ο τομέας αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που είναι στη Ραφήνα από τις πρώτες εβδομάδες ότι μπορεί το οποίο θα προκαλέσει καθυστέρηση το εφευρίσκει. Δηλαδή λες και λεει κανείς ότι έχουνε πάρει διαταγή 'παιδιά και από τη μύγα ξίγκι'... Ήταν εξαρχής λάθος το περίγραμμα της φωτιάς, με το ΦΕΚ αναδάσωσης που βγήκε 16/10/18 από την αρχή είδαμε ότι ήταν λάθος το περίγραμμα της φωτιάς γιατί υπάρχουν κατεστραμμένα ολοσχερώς σπίτια, ξέρω συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι σε πολυκατοικίες που είναι εκτός του περιγράμματος της φωτιάς, τώρα τη λένε και δασική εκείνη την περιοχή των πολυκατοικιών και για να φτιάξουν αυτοί οι χριστιανοί τα σπίτια τους έχουν δεινοπαθήσει και κανένας δεν έχει φτιάξει τίποτα ακόμα.»

Καταλήγοντας και απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει από τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και τη νέα κυβέρνηση, ήταν κατηγορηματική: «Αλλαγή του ρυθμού αποκατάστασης. Αν δεν αλλάξει ο ρυθμός αποκατάστασης και τα επόμενα 15 χρόνια για τα ίδια θα συζητάμε.»