Σε μια προκλητική κίνηση δείγμα των προθέσεών τους ενόψει της εφαρμογής του νέου δόγματος τάξης και της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων.

Το λίγων λέξεων κείμενο των αντιεξουσιαστών καταλήγει με την προειδοποίηση «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησαν:

katalipsi-1__1_
katalipsi-2_2


Το σχέδιο Χρυσοχοϊδη

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έναν πολιτικό που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ο ίδιος φέρει ως παρακαταθήκη – μεταξύ άλλων – την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, του Επαναστατικού Αγώνα και του ΕΛΑ. Είναι η τέταρτη θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πλέον οι προτεραιότητες του αφορούν την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ ένας από τους στόχους του θα είναι να «φρενάρει» την ανομία και την ανεξέλεγκτη δράση συγκεκριμένων ομάδων στα Εξάρχεια.

Στο σχέδιο του νέου υπουργού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση σε πρώτη φάση των αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά των Εξαρχείων, ενώ αναμένεται να ρίξει το βάρος σε στοχευμένες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μπορεί να αφορούν εφόδους σε σπίτια όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιούνται για διακίνηση ναρκωτικών (είχαν γίνει αντίστοιχες επιχειρήσεις και τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα) ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιχειρήσεις θα γίνουν και σε χώρους όπου βρίσκουν κατά διαστήματα καταφύγιο κουκουλοφόροι.

Ένα άλλο ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί θα είναι η δράση του Ρουβίκωνα, οι καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια, όπως για παράδειγμα κοντά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα κυβέρνηση έχει συνδέσει το όλο θέμα και με το πανεπιστημιακό άσυλο, τονίζοντας ότι στους πρώτους νόμους της κυβέρνησης θα υπάρχει διάταξη με το οποίο θα καταργείται, προκειμένου όπως λένε να σταματήσουν οι χώροι των ΑΕΙ να λειτουργούν και για τη δράση «μπαχαλάκηδων».