Με διάταξη της Εισαγγελέως Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας της Novartis που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Πρόκειται για την 5η κατά σειρά αρχειοθέτηση η οποία αφορά πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που διερευνώνται, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis. Ο ίδιος από όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας είχε αρνηθεί την εμπλοκή του αντιτείνοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει.

Εισαγγελικές πηγές

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς Γ. Αγγελής περί «βιασύνης να ασκηθεί ποινική δίωξη για κάποιους πολιτικούς».

Οι καταγγελίες του κ. Αγγελή ερευνώνται από τον Άρειο Πάγο ωστόσο η έρευνα προς το παρόν έχει «παγώσει» λόγω του αιτήματος εξαίρεσης που κατάθεσε ο κ. Αγγελής κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Το αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή και πλέον απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.