Όπως αποκάλυψε η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., στις ανακοινώσεις της που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο 27χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να βίασε την Αμερικανίδα βιολόγο.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Eaton είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα για επιστημονικούς λόγους. Οι πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία, ανέφεραν ότι η 60χρονη ήταν πραγματικά αφοσιωμένη στην επιστήμη της. Δεν έχανε συνεδρίαση, παρακολουθούσε όλες τις ομιλίες με ενδιαφέρον και έκανε αμέτρητες ερωτήσεις. Το πάθος της για την επιστήμη ήταν κάτι που αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοι της.

Για κακή της τύχη βρέθηκε στο διάβα του 27χρονου Χανιώτη, πατέρας δύο αναήλικων παιδιών, ο οποίος της στέρησε τη ζωή.

viologos

Η αρπαγή, η δολοφονία και το κίνητρο
Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε. Εκεί παρέμεινε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά. Τη βίασε και εν συνεχεία την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιό πυροβολείο, το οποίο σκέπασε με μια παλιά παλέτα.

Μετά τη δολοφονία ο 27χρονος πήγε σε γειτονικό νεκροταφείο προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι πίστευε ότι δεν έφθαναν ποτέ στα ίχνη του, δεν θα έβρισκαν ποτέ την 60χρονη βιολόγο στο Κτήριο και για αυτό και ξαφνιάστηκε όταν τον ανακάλυψαν.

Ο δράστης υποστήριξε στις αρχές ότι εκείνο το μεσημέρι είχε βγει με σκοπό να ικανοποιηθεί σεξουαλικά. Παράλληλα υποστήριξε ότι όταν τη βίασε, η 60χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της αλλά δεν ήταν νεκρή.

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν την ώρα που υπέστη το βιασμό η 60χρονη ήταν νεκρή ή ήταν αναίσθητη.

drastis

Τα αδιάσειστα στοιχεία
Αυτό που πρόδωσε τον δράστη ήταν το κινητό του τηλέφωνο, καθώς όταν πήγε στο τούνελ όπου πέταξε τη σορό, το είχε ανοιχτό, αφήνοντας έτσι πίσω του αναγνωρίσιμα «ίχνη» από την παρουσία του στην περιοχή. Παράλληλα και το αυτοκίνητο ήταν ένα ακόμα καταδικαστέο πειστήριο.

Μία κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Suzanne Eaton φέρεται να «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και να οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του 27χρονου Χανιώτη.

Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο νεαρός Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του είχε καταγραφεί να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης και δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Η απάντηση αυτή έκανε τους αστυνομικούς να καταλάβουν ότι κάτι έκρυβε.

Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα πιαστεί από τους αστυνομικούς, καθώς θςεωρούσε ότι είχε «σβήσει» όλα του τα ίχνη και η «κρυψώνα» του δεν θα τον πρόδιδε.


Η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση τα τραύματα είχαν αποδοθεί σε μαχαιριές, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ισχύει καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα βαθιά γδαρσίματα στα χέρια της προέρχονταν από τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο αλλά και από την πτώση της στο φρεάτιο.

Ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης προήλθε από ασφυξία ασφυκτικός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών.


Ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στις αρχές αρνήθηκε ότι την έπνιξε, ωστόσο ο θάνατος της 60χρονης μπορεί να προήλθε από ασφυξία λόγω των βαριών καταγμάτων που είχε στα πλευρά.
Ο 27χρονος πάντως εξεταζόμενος νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να είπε: «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό».

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομκός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου.