Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της Energa ο Άρης Φλώρος.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που του έχει επιβληθεί με τους όρους της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Η απόφαση λήφθηκε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση καθώς οι δικαστές έκαναν δεκτό το αιτημα του Αρη Φλώρου που ανεπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Μιχ. Δημητρακόπουλος, Ηλ. Αναγνωστόπουλος και Βασ. Χειρδάρης.

Ειδικότερα σύμφωνα με το αίτημα με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί (αντί της καθείρξεως των 21 ετών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα) είναι κατά μέγιστο οκτώ χρόνια. Έχοντας εκτίσει 4 χρόνια πραγματικά συν δύο με ευεργετικό υπολογισμό (μεροκάματα) έχει συμπληρώσει σύμφωνα με το αίτημα των συνηγόρων του που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο τον χρόνο αποφυλάκισης. Επίσης, επικαλέστηκε και λόγους υγείας ενώ εχει επιστρέψει σύμφωνα με τους συνηγόρους του, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρ.Φλώρος πριν ένα χρόνο είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές.

Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Την ίδια ώρα πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν «Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν ότι «οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται».

Και συμπληρώνουν: «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».