Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας στης 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα χώρο που μοιάζει με σπηλιά.

Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που έδειξε ότι η άτυχη γυναίκα πέθανε από ασφυξία, οι Αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες τους προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη του δράστη που διέπραξε τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr πλέον σ' αυτή τη φάση οι έρευνες των Αρχών προσανατολίζονται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τις προσαγωγές, αλλά και στη συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές ελέγχονται καθημερινά οι πάντες. Παράλληλα συλλέγονται αντικείμενα στο από διάφορους χώρους, τα οποία αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση, τα αποτελέσματα των οποίων ίσως αποδειχθούν σημαντικός βοηθός για την συνέχεια των ερευνών.

Αναφορικά με την δεύτερη βασική κατεύθυνση, οι Αρχές σαρώνουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης. Μιλάμε αρχικά για την περιοχή όπου βρέθηκε η 60χρονη μετά τη δολοφονία στο Ξαμουδοχώρι. Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ηδη έχει ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή, τη συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες. Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους, γράφει το cretalive.gr.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί και η Daily Mail, η οποία μιλούσε για το μοιραίο λάθος του δράστη, που δεν είναι άλλο από το ότι είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον τίτλο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας «ίσως η αστυνομία να έχει ανιχνεύσει το σήμα του κινητού του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου».