Εκτός φυλακής βρίσκεται από χθες ο Νίκος Ρωμανός, επιστήθιος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Ο νεαρός αποφυλακίστηκε χθες μετά

την απόφαση του Αρείου Πάγου που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.



Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Για αυτή την υπόθεση καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Επίσης, του επιβλήθηκαν 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.


Ωστόσο, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο επικαλούμενος το γεγονός ότι εντός των φυλακών κατάφερε να λάβει το απολυτήριο λυκείου και να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας την οποία παρακολουθεί λαμβάνοντας καθημερινά άδειες από τις φυλακές.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία μέχρι και σήμερα σχεδόν είκοσι μαθήματα της Σχολής του.


Ο Αρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό, επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο, το οποίο ευθυγραμμίστηκε πλήρως και μείωσε την ποινή του από 18 στα 14 χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην αποφυλάκισή του μετά τη συγχώνευση των ποινών του.