Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός των Eνόπλων Δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πέραν των ερευνών που διεξάγονται από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου ψαρά, ο υπουργός δήλωσε ότι οι ΕΔ βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, όπου αυτό ζητηθεί.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για μεταφορά γεννητριών του Στρατού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να προστατευτούν ευπαθή προϊόντα, μέχρι να επιτευχθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μηχανήματα του Στρατού θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών, που αφορούν κυρίως το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.