«Έχουμε πάθει καταστροφή, έχουμε χάσει ανθρώπους. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών. Πάμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό τη ζημιά» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Στη Χαλκιδική μεταβαίνει εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την φονική κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Βόρεια Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που συμμετέχουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αναχωρεί για την περιοχή, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.