Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία. Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ψαρά. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Παπανικολάου 5 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα έχει εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μία 54χρονη γυναίκα, ρουμανικής καταγωγής και ο 8χρονος γιος της έχουν χάσει τη ζωή τους από κατάρρευση στεγάστρου ταβέρνας στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, ένα ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν την τροχοβίλα τους στην Σωζόπολη της Χαλκιδικής, ενώ ένας 39χρονος Ρώσος και το 2χρονο παιδί του έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους, έξω από ξενοδοχείο, στην Ποτίδαια.

Εκκλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική από δεκάδες πολίτες. Τουλάχιστον 30 έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από πλημμυρισμένα οχήματα και κτίσματα. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι πέρασαν από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, το οποίο λειτουργεί με γεννήτρια λόγω της διακοπής ρεύματος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και ερευνούν καταστήματα και υπόγεια για τον εντοπισμό προβλημάτων, ενδεχομένως και θυμάτων από τις πλημμύρες…

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Κατάσταη έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες, ενώ έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

xalk-2_copy_copy_copy_copy_copy_copy
xalk-3_copy_copy_copy_copy_copy



Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τρία άτομα με ένα ζευγάρι να χάνει τη ζωή του, ενώ έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 20 άτομα.

Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομο.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές  του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού.

Στην Ποτίδαια από βενζινάδικο έφυγε η οροφή σύμφωνα με την εφημερίδα «Κασσάνδρα».

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι για έκτο θύμα, νεαρό άτομο, που βρισκόταν κοντά σε παραλία.

Έρευνες πραγματοποιούσε τις πρώτες πρωινές ώρες το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.


venzinadiko


Κεραυνός έπεσε σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου

Τον τρόμο έζησε μία ολόκληρη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, ένας κεραυνός έπεσε πάνω σε σπίτι.