Στο site του υπουργείου Παιδείας και στα λύκεια της χώρας ανατήθηκαν λίγα λετά μετά τις 12:30 οι βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων της φετινής χρονιάς.
Οπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες Πανελληνίων 2019, οι υποψήφιοι μπορούν πλέον να βρίσκουν τους βαθμούς τους μέσω της ιστοσελίδας http://results.it.minedu.gov.gr.

Προκειμένου να δουν τη βαθμολογία Πανελληνίων 2019, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταχωρίζουν στην ιστοσελίδα τον 8-ψήφιο κωδικό τους καθώς και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Βαθμολογίες Πανελληνίων 2019: Μόνο ο κωδικός και η βαθμολογία στους πίνακες των Λυκείων

Οι βαθμολογίες Πανελληνίων 2019, ταυτόχρονα, θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι στις καταστάσεις που αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των Λυκείων της χώρας θα υπάρχει μόνο ο κωδικός υποψηφίου και τα στοιχεία βαθμολογίας Πανελληνίων 2019, και όχι ονομαστικά στοιχεία.

Σε περίπτωση που υποψήφιος αμφισβητήσει τη βαθμολογία του, έχει οριστεί ειδική διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας, βάσει της οποίας μπορούν να δουν το γραπτό τους.

Το υπουργείο Παιδείας, πέραν των βαθμολογιών Πανελληνίων 2019, ανακοίνωσε και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Βάσει αυτών των στατιστικών θα «χτιστούν» και τα ύψη των Βάσεων εισαγωγής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένονται αισθητές πτώσεις στις Βάσεις εισαγωγής για το 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο.