Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας και κατηγορούμενος στην υπόθεση, Κωνσταντίνος Φρουζής κατέθεσε, μέσω των συνηγόρων του, αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ο κ.Φρουζής επισημαίνει στην αναφορά του ότι 16 μήνες μετά την «αποκάλυψη» της υπόθεσης για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του 3 ποινικες διωξεις χωρις κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρα μόνο με «ψευδεις καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Παράλληλα, αναφέρεται στο ζήτημα της δέσμευσης του μοναδικού λογαριασμού που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατιθεμενα σε ελληνικές τράπεζες.

Λόγω αυτού ο κ.Φρουζής τονίζει ότι ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθορας. Επόμενο του βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελιας κατά της Διαφθορας Ελένη Τουλουπάκη.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κυρία Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Στη κατάληξη της αναφοράς του ο κ. Φρουζής ζητάει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει όσα καταγγέλει.