«Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν διακοπές αλλά μικρής διάρκειας ωστόσο σήμερα δεν υπάρχει προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της Βλάβης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

Μάλιστα τόνισε ότι σε διάφορες περιοχές και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη το σύστημα βρίσκεται στα όρια του λόγω της αυξημένης ζήτησης και από τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μίλησε στην εκπομπή «Νωρίς» με τον Γιώργο Χουδαλάκη και αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος επεσήμανε:
«Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να είχαμε μια διακοπή και μέσα σε σύντομο χρόνο υπήρχε γρήγορη επαναφορά και δε δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. Τώρα δεν είναι εύκολη η λύση στο πρόβλημα που υπάρχει γιατί κυρίως δεν υπάρχει προσωπικό και όταν δεν υπάρχει προσωπικό υπάρχει χρονοκαθυστέρηση. Μέσα στο καλοκαίρι τα προβλήματα φαίνονται περισσότερο όπως για παράδειγμα στην Κρήτη γιατί υπάρχει και ο τουρισμός. Στην Κρήτη όμως υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο δικτύου υπάρχει πρόβλημα και παραγωγής, είναι στα όρια της. Η αύξηση του τουρισμού έχει αυξήσει την παραγωγή κατά πολύ και είμαστε στα όρια»

Επίσης τόνισε ότι «Για να παραχθούν έσοδα θα πρέπει να υπάρχει και να δημιουργείται η κατάλληλη τεχνική δουλειά, την κατάλληλη τεχνική δουλειά την παράγει ο τεχνίτης. Ο τεχνίτης είναι αυτός που θα φέρει κέρδος άρα δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία όταν δεν έχει τεχνίτες». 

Τέλος εξήγησε ότι«με τις εκλογές που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες δεν μπόρεσε η επιχείρηση πάρει, παρότι είχε ζητήσει, και μόνιμο προσωπικό και εργαζόμενους με συμβάσεις και έχουνε μείνει χωρίς κόσμο και έχουν ζητήσει κατ’ εξαίρεση πάνω από 800 άτομα»