Ως «αναταραχή» είδε το υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο δείγμα της ανεξέλεγκτης ανομίας στις φυλακές Κορυδαλλού όπου υπήρχε άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης είναι η εξής:

Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού - Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού με συμπλοκές κρατουμένων μεταξύ της πτέρυγας Β' και Ε' όπου σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα. 


Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν ένας κρατούμενος γεωργιανής καταγωγής τραυμάτισε με μαχαίρι, στο ιατρείο των φυλακών, έναν άλλο κρατούμενο κουρδικής καταγωγής.

Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με την μαζική συμμετοχή κρατουμένων από τις Β και Ε Πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν εκτεταμένες καταστροφές μέσα στις συγκεκριμένες πτέρυγες των φυλακών.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ και με την επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ έληξε το περιστατικό εξέγερσης