Έρχονται ραβασάκια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ σε περίπου 890.000 πελάτες της ΔΕΗ. Στόχος της Επιχείρησης, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» είναι να γεμίσουν τα ταμεία και να διασωθεί η άλλοτε κραταιά Δημόσια Επιχείρηση από τη χρεοκοπία.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιουλίου, όταν θα έχουν γίνει και προσλήψεις 40 οικονομολόγων και λογιστών για τα περαιτέρω.

Τι περιλαμβάνουν τα «περαιτέρω»; Οι αρμόδιοι θα μοιραστούν ανά νομό και έπειτα τη σκυτάλη θα πάρουν τα δικηγορικά γραφεία για να στείλουν τα εξώδικα.

Οι οφειλέτες της ΔΕΗ έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες με την πρώτη να αφορά όσους διέκοψαν για διάφορους λόγους την ηλεκτροδότηση, η δεύτερη αφορά τις «μεταγραφές» σε άλλο πάροχο, η τρίτη αφορά εταιρείες που άλλαξαν ΑΦΜ αλλά συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητά τους και η τέταρτη αφορά πελάτες που αποκλείστηκαν από τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επιστροφή του ποσού των 250 εκατ. ευρώ από τις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) του 2011 και αφετέρου η έγκριση από την Κομισιόν του Μόνιμου Μηχανισμού Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος, μέσω των οποίων θα επιδοτούνται κάθε χρόνο οι λιγνιτικές μονάδες.