Γνωστοί στο αντιεξουσιαστικό χώρο είναι οι δράστες της ληστείας που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ μαζί τους συνελήφθη και μια 39χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες βρίσκονταν σε διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική και συνελήφθησαν αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Οι αστυνομικοί μάλιστα, φέρονται να τους είχαν παρακολουθήσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου μετέβησαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας είχε απασχολήσει τις Αρχές στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», ενώ ο δεύτερος, είναι γνωστός αναρχικός και είχε κάνει απεργία πείνας αντιδρώντας στην υπέρβαση του ορίου προφυλάκισης.


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το πρωί οι δύο δράστε μπήκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, και ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι, που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ.

Οι δράστες με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το ΑΤΜ και κινούμενοι μέσα στο νοσοκομείο, έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να μπουν σε αυτοκίνητο, για να ξεφύγουν.

Στο σημείο πήγαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, οι δράστες πιθανόν να γνώριζαν για τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας γνώριζε ότι οι δύο δράστες είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.

listeia-axepa
listeia-axepa2