Φωτιές άναψε στον Άρειο Πάγο η αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή για την έρευνα του σκανδάλου της NOVARTIS αλλά και η άγνωστη αναφορά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για την περίοδο που ο αντιεισαγγελέας είχε τοποθετηθεί ως επόπτης του Οικονομικού Εγκλήματος.

Διαφορετικές εκδοχές για την περίφημη πλέον συνάντηση στη Βιέννη με τους εκπροσώπους του FBI παρουσιάζουν οι δύο αναφορές, τις οποίες εξετάζει με προσοχή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, στον οποίο η εισαγγελέας του Α.Π., Ξένη Δημητρίου, ανέθεσε τις σχετικές έρευνες.

Η επικεφαλής της Εισαγγελέας, Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην αναφορά της επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι Αμερικανοί επιχείρησαν να τους παραδώσουν στοιχεία λογαριασμού σε σχέση με το σκάνδαλο της Novartis αλλά ο κ Αγγελής δεν δέχθηκε να τα παραλάβει. Η κ. Τουλουπάκη καταγγέλλει επίσης στην αναφορά της ότι ο αντιεισαγγελέας παρέλαβε όλα τα έγγραφα των υποθέσεων που διερευνούσε από τα computer της εισαγγελίας διαφθοράς, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας.

Από τη δική του πλευρά, ο κ Αγγελής στην αναφορά του δηλώνει ότι ουδέποτε που παραδόθηκε στικάκι από τους αμερικανούς.

Η αρμοδιότητα για την τυχόν πειθαρχική ερευνά σε βάρος του κ. Αγγελή δεν ανήκε στον κ. Δασούλα, αλλά σε ανώτερο δικαστήριο λόγω του βαθμού του στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, παρήγγειλε την πειθαρχική προκαταρτική εξέταση σε βάρος του Αντιεισαγγελέα κ. Γιάννη Αγγελή με βάση την αναφορά της κ. Τουλουπάκη