Είναι γνωστό ότι η ρακί έχει την τιμητική σε όλα τα σπίτια και συγκεκριμένα τραπέζια της Κρήτης, ενώ οι ίδιοι Κρητικοί την χαρακτηρίζουν και ως φάρμακο για πολλές ασθένειες.

Πολλές φορές μάλιστα τα Κρητικόπουλα μυούνται από μικρή ηλικία στη ρακοποσία.

Ωστόσο καμία μητέρα, δεν περιμένει πως το παιδί της, σε εκδρομή του δημοτικού, το παιδί της αντί να πάρει μαζί του μπουκάλι με νερό, θα το αντικαταστήσει μερακί.

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας στο zarpanews.gr, στις 4/6 σε προγραμματισμένη εκδρομή του δημοτικού σχολείου, σε χωριό του νομού Χανίων, παρέα παιδιών (τα περισσότερα της Στ’ τάξης του δημοτικού) κρατούσαν από το σπίτι τους κρασί και ρακί, με αποτέλεσμα την ώρα του φαγητού να πιουν και να μεθύσουν.

Το συμβάν όμως πήρε άσχημες διαστάσεις όταν δυο από τα παιδιά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

«Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της κόρης μου, δύο παιδιά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων∙ μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νοσοκομείου στα επείγοντα», λέει η μητέρα και συνεχίζει:

«Αναρωτιέμαι η διεύθυνση του σχολείου με τους δασκάλους που τα συνόδευαν, πού ήταν τη δεδομένη στιγμή που τα παιδιά έπιναν και όχι κρυφά αλλά στο τραπέζι που έτρωγαν; Ο κάθε γονιός εμπιστεύεται το παιδί του στα χέρια των δασκάλων, που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Παιδιά ηλικίας από 11 έως 12 ετών να είναι σε κατάσταση μέθης σε σχολική εκδρομή, αδιανόητο».

Όπως παραδέχθηκε και ο διευθυντής του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου, «παιδιά είχαν φέρει από το σπίτι τους αλκοόλ στην εκδρομή, κάτι, όμως, που έγινε αντιληπτό και τους αφαιρέθηκαν από τους δασκάλους. Κατά πόσον τα παιδιά πρόλαβαν να πιουν ή αν είχαν και άλλο κρασί ή τσικουδιά στις τσάντες τους, είναι άγνωστο».