Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περισσότεροι από 500 συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας στο υπουργείο Εργασίας. Ζητούν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για την αποκατάσταση του υπολογισμού των συντάξεών τους με βάση τις αυξημένες εισφορές που έχουν καταβάλει στο Ταμείο τους.

4820410


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων της Τράπεζας, οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις τους. Ειδικότερα, μετά τον επανυπολογισμό, το ποσοστό μείωσης στις επικουρικές συντάξεις ΤΕΑΠΕΤΕ που καταβάλλονται από το ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΕΠ) αλλά και στις επικουρικές συντάξεις τ. ΕΤΑΤ (διαφορές ποσών επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΠΕΤΕ) ανέρχεται σε 82%, συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων μνημονιακών περικοπών.

Επίσης, το ποσοστό μείωσης στις συνταξιοδοτικές παροχές του τ. ΕΤΑΤ ανέρχεται σε 52%, συμπεριλαμβανομένων των μνημονιακών περικοπών. Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η εισφορά επικούρησης στο ΤΕΑΠΕΤΕ καταβαλλόταν επί του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά, ενώ παρά το αίτημα των συνταξιούχων για συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας οι πόρτες του παραμένουν κλειστές.

4820430
4820466