Σε μία προσπάθεια να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, με μία διαρροή που βαπτίζει «επίσημη» δήλωση και χωρίς καν να αναφερθεί στη πηγή (σς λινκ) επί της ουσίας επαναλαμβάνει την προσφιλή της τακτική να πετάει την «μπάλα» στην εξέδρα σχετικά με τις πληροφορίες της στήλης «Πρωινός Καφές» των «Παραπολιτικών» για πιέσεις εκ μέρους της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου για να παραιτηθεί και να διευκολύνει την κυβέρνηση να επιλέξει νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυρία Παπασπύρου διατηρεί εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αλλά και στενές επαφές με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Τα χρόνια της θητείας της μάλιστα στη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης η κυρία Παπασπύρου έχει εμπλακεί σε υποθέσεις όπως για παράδειγμα αυτή της Novartis τις οποίες χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Πρόκειται για υποθέσεις που η κυρία Παπασπύρου έσπευσε να… διεκπεραιώσει σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπως οι φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα και η φονική πυρκαγιά στο Μάτι που δεν λειτούργησε τόσο άμεσα.

Όσο αφορά μάλιστα την τραγωδία της Μάνδρας η κυρία Παπασπύρου έσπευσε να «αθωώσει» την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου ενώ στη συνέχεια οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος της.

Συγκεκριμένα η απάντηση κυρίας Παπασπύρου για το ζήτημα έχει ως εξής: «Για μία ακόμα φορά επιχειρείται η στοχοποίηση του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου. Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».