Διώξεις σε τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και στον πρώην επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, άσκησε πριν από λίγο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο πλαίσια στης ερευνάς της για το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης με σκοπό τον προσπορισμού αθέμιτου οφέλους σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Στη δίωξη αναφέρεται πως έχει εντοπιστεί ζημία σε βάρος του Δημοσίου άνω του 150.000€
Η δεύτερη κατηγορίας αφορά την ηθική αυτουργία από κοινού στην πράξη της ψευδούς βεβαίωσης που προαναφέραμε.

Οι διώξεις αφορούν – εκτός από τον κ. Φρουζή και ένα πρώην στέλεχος της διεύθυνσης φαρμάκων του υπουργείου Υγείας τον Απρίλιο του 2008, αλλά και γυναίκα Ι.Ρ. πρώην στέλεχος της Novartis.

Η υπόθεση έχει σχέση με το φάρμακο Eucreas που είναι για τη θεραπεία για του σακχαρώδους διαβήτη.

Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος των τριών η δικογραφία για το συγκριμένο φάρμακο στην ανακρίτρια κατά της διαφοράς. Ο κ Φρουζής πάντως εμφανίστηκε και σήμερα για να δώσει εξηγήσεις στην κ Τουλουπάκη με αφορμή νέα κλήση που του είχε στασεί και αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τις εξηγήσεις για τη 2η αυτή υπόθεση θα δώσει την επόμενη εβδομάδα μετά από προθεσμία την οποία ζήτησε και πήρε από την Εισαγγελία Διαφθοράς