Aνοίγει και πάλι ο δρόμος, ώστε ο ισοβίτης δολοφόνος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας να λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές, όπου κρατειται, αφού αναιρέθηκε από το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που δεν ενέκρινε την άδειά του.
Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.
Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.
Η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άρνηση των δικαστών του Βόλου να χορηγήσουν άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της «17Ν» ξεκίνησε μπαράζ επιθέσεων, βανδαλισμών και καταγραφής χυδαίων συνθημάτων, από τα μέλη του Ρουβίκωνα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα την καταδρομική επίθεση στη Βουλή όπου πέταξαν μπογιές και καπνογόνα στην είσοδο.

Κάτω από αυτό τον ασφυκτικό κλοιό και με τις παρασκηνιακές κυβερνητικές πιέσεις αναμενόταν να εκδοθεί το συγκεκριμένο βούλευμα.
Η αναίρεση της κ. Δημητρίου συζητήθηκε την Τρίτη σε συμβούλιο (κεκλεισμένων των θυρών) στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, διάβασε τους λόγους και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η κυρία Δημητρίου για την άσκηση της αναίρεσή της κατά του βουλεύματος του Βόλου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε στην αναίρεσή της, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει, ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Πάντως, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι δεν αποκλείεται μετά την αναίρεση-που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ασκηθεί, δηλαδή το αίτημα της Ξένης Δημητρίου γίνει δεκτό- το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να επαναλάβει την ίδια θέση-άποψή του, δηλαδή ότι ο Δημήτρης Κουφντίνας δεν μπορεί να λάβει άδεια. Ωστόσο, θα έχει περάσει η ημέρα των Ευρωεκλογών.