Φιλανθρωπικός μαξιλαροπόλεμος, που όχι μόνο θα κερδίσει το ρεκόρ Γκίνες, αλλά θα στείλει τρόφιμα και θέρμανση στην Ελλάδα, διοργανώνεται στο Λιντς της Αγγλίας.

Με σύνθημα «Pillow Fighting for a good cause» (Μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό) η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο γήπεδο Τζον Τσαρλς στο Λιντς της Αγγλίας, με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών και μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας, αρκεί να φέρει το… μαξιλάρι του και να συμβάλει στην όλη προσπάθεια, με μια ελάχιστη χρηματική δωρεά.

Συγκεκριμένα, την συγκεκριμένη πρωτότυπη ιδέα διοργανώνει η εθελοντική ομάδα «PoWEr» που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές, από διάφορες χώρες του κόσμου.

Κάθε μαξιλάρι θα αντιστοιχεί σε ένα κιλό ή μία συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν σε ιδρύματα της Ελλάδας, ενώ όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για ελληνικά σχολεία.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης, οι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές της «PoWEr» έχουν επίσης θέσει κι έναν ακόμη στόχο: να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο μαξιλαροπόλεμο στον κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ έγινε πέρυσι, στις 27 Αυγούστου, με 3813 άτομα, ωστόσο φέτος, στις 8 Μαρτίου αναμένονται 5000 συμμετοχές.