Το φαινόμενο των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία στις ΗΠΑ έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ντροπιασμένος που η χώρα έχει καταλήξει σχεδόν να «συμφιλιώνεται» με τις ένοπλες επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, αποτέλεσε την αφορμή για την ανάπτυξη της αλεξίσφαιρης προστατευτικής κουβέρτας Bodyguard blanket της αμερικανικής εταιρείας ProTecht.

Η συγκεκριμένη κουβέρτα σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία μαθητών και δασκάλων σε περίπτωση επίθεσης ενόπλων σε σχολείο, και έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει σε σφαίρες, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που συναντώνται σε στρατιωτικό προστατευτικό εξοπλισμό.

«Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, υπολογίζεται ότι η Bodyguard blanket παρέχει αλεξίσφαιρη προστασία απέναντι στο 90% των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ.

Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητά της που ενθαρρύνουμε κάθε διευθυντή να το καταστήσει ζωτικό κομμάτι των αντίστοιχων πρωτοκόλλων ασφαλείας σχολείων και πανεπιστημίων» υποστηρίζει η εταιρεία.