Μια γυναίκα που εργαζόταν ως νταντά συνελήφθη στο Κεντάκι καθώς αποκαλύφθηκε από κρυφή κάμερα που υπήρχε στο σπίτι ότι κακοποιούσε ένα τετράχρονο αγοράκι με σύνδρομο Down την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να το φροντίζει.

Η νταντά, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ονομάζεται Lillian D. White φαίνεται να κάθεται πάνω στο τετράχρονο αγοράκι την ώρα που αλλάζει την πάνα του και μάλιστα με τους γλουτούς της πάνω στο πρόσωπό του. Επίσης φαίνεται να σέρνει στο πάτωμα από τα πόδια τον μικρό Luke, ο οποίος έχει προβλήματα με την καρδιά και επιληψία. Στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας οι γονείς ακούνε επίσης τη γυναίκα να βρίζει και να φωνάζει στο παιδί για να υπακούσει. «Δεν πρόκειται να με κλωτσήσεις γιατί κάθομαι πάνω σου» λέει μεταξύ άλλων.

Η μητέρα του αγοριού τοποθέτησε μια κάμερα παρακολούθησης όταν διαπίστωσε αλλαγές στην συμπεριφορά του γιου της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας το παιδί δεν ήταν μόνο σωματικά κακοποιημένο αλλά και ψυχολογικά, πράγμα το οποίο διαπιστώθηκε μετά από την εξέτασή του από ειδικούς. Η νταντά η οποία είχε αναλάβει την φροντίδα του μικρού αγοριού από τον Ιούνιο, συνελήφθη και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες αλλά έχει αρνηθεί να σχολιάσει το οτιδήποτε.

Μόλις, πάντως, το βίντεο κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, προκάλεσε την οργή των χρηστών οι οποίοι αναφέρουν το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς στην επιλογή του ατόμου που θα φροντίσει το παιδί τους. Επιπλέον θα πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού τους.

paidi2