Η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα των Τιράνων σε μια προσπάθεια να πείσει τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα να παραιτηθεί και να ανακοινώσει πρόωρες γενικές εκλογές.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπασά, δήλωσε στο πλήθος των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο γραφείο του πρωθυπουργού, ότι η αντιπολίτευση ήταν η μόνη εγγύηση για δημοκρατικές αξίες και ελεύθερες εκλογές.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς την έδρα της αστυνομίας των Τιράνων, όπου έριξαν πυρκαγιές και ζήτησαν την απελευθέρωση διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις του Σαββάτου.

Στο τέλος αυτής της διαδήλωσης, ο Μπασάδήλωσε στο πλήθος των υποστηρικτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι η Ευρώπη δεν έχε δει ποτέ τέτοια αντίσταση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών είπε επίσης ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρι να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση.